Dette skal du vide om at sælge skins
Det kan være meget fristende at sælge sine Counter-Strike skins for rigtige penge, for de kan være mange penge værd. Der er dog en del ting, du skal være opmærksom på, når du gør det. Rigtig mange ender med at blive snydt, fordi de ikke har styr på de forskellige betalingsmetoder, man kan anvende ved handel med skins (og andre varer).
Først og fremmest skal der nævnes, at denne artikel bygger på andre folks erfaringer, og de nævnte ting kan ændre sig meget hurtigt. Du bør derfor være meget opmærksom, når du køber eller sælger skins online. Der er rigtig mange svindlere.
At modtage betaling via Paypal
Rigtig mange siger følgende til sig selv: “Jamen personen betaler mig, før jeg skal give ham varen. Hvordan kan jeg blive snydt?” og ender alligevel med at blive snydt. Grunden til dette er, at fordelene ved at anvende Paypal som køber er sælgers ulemper. Lad os forklare: Hvis du køber noget med Paypal, kan du meget hurtigt og nemt oprette en såkaldt “dispute” eller “charge back” og i mange tilfælde få dine penge tilbage.
Mange svindlere overfører penge meget hurtigt, men lige så snart du har givet dem dit skin, så prøver de at trække pengene tilbage. Har du overført pengene videre til din bankkonto, så går din Paypal konto i minus, og du skal betale pengene tilbage. Du skal derfor være ekstremt påpasselig, hvis du anvender Paypal til disse slags handler. Prøv i stedet at finde en dansk køber, der kan betale med straksoverførsel eller MobilePay.
En anden måde du bliver snydt igennem “Paypal” er at svindleren sender dig en falsk email, hvor der står, at du har modtaget pengene. Du tjekker ikke din konto, giver svindleren dit skin, og så er du blevet snydt. Rigtig mange falder desværre for dette trick.
Sådan undgår du at pengene kan trækkes tilbage
Hvad hvis man kunne handle uden at den anden part pludselig kunne trække pengene tilbage? Jo, det kan man faktisk med kryptovalutaer (hvor Bitcoin er den største, og du har nok også hørt om Ethereum)! Og det er overhovedet ikke svært at gøre det. For at komme i gang med Bitcoin og kryptovaluta, kan du læse mere på denne danske side.
En transaktion foretaget med en kryptovaluta kan ikke trækkes tilbage, med mindre du selvfølgelig frivilligt sender pengene tilbage. Det er en af de mange fordele med kryptovaluta, og du bør overveje, om du ikke skulle modtage betaling i eksempelvis Bitcoin, når du handler med skins. Hvis du så også tænker, at du ikke kan bruge Bitcoin til noget, så tager du fejl. Det er ekstremt nemt at veksle Bitcoin til danske kroner, og det kan gøres på få minutter – uden at blive snydt, fordi der findes en del danske hjemmesider, der meget gerne vil købe dine Bitcoins.