A-kassen blev mit sikkerhedsnet

For et halvt år siden var stedet, hvor jeg tjente mine penge tvunget til at lukke produktionen ned. Jeg stod uden varsel uden indtægt.

Situationen føltes vildt uoverskueligt. Jeg har aldrig været uden stabilt arbejde. Heldigt nok har jeg hele tiden overført penge til a-kasse. Det var min løsning, da jeg uden varsel blev arbejdsløs.

Jeg har engang imellem tænkt, at det ikke var nødvendigt at være medlem af akasse. Jeg har jo ikke været
ledig før i tiden, men gudskelov var jeg fornuftig nok til at blive ved med at være medlem.

Da jeg uden forvarsel stod arbejdsløs blev det altså bare guld værd.

A-kassen bistod med at få styr på det med økonomi og alt det andet, ligesom de bidrog til at undersøge tænkelige jobmuligheder, skrible ansøgninger og cv. Det var overraskende ret nemt.

Det vrimler ikke med jobs i min branche. Af den grund var jeg afklaret med, at jeg ville være arbejdsløs over en lang periode. Økonomisk ville det blive trangt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg kunne få dagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse. På den måde var jeg garanteret økonomisk. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke magen til en høj løn, men jeg har råd til min lejlighed, og jeg får mad på bordet. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg utrolig glad over.

Der findes jo rigelig a-kasser, og det vigtigste for mig er, at min a kasse er relevant for min branche. De skal desuden fremstå pålidelige. Glædeligvis følte jeg mig det rette sted.

Jeg blev indkaldt til nogle faste møder hos min a-kasse, og der var derudover mulighed for at skrive sig op til lærerige undervisning, som gjorde mig klogere på eksempelvis dagpenge.

På et tidspunkt blev jeg kontaktet af Business Danmark, som meddelte, at arbejdsløshedskassen havde et potentielt ansættelse til mig. Jeg var henrykt.

Ugen efter var jeg til møde på mit kommende arbejde. Samtalen forløb over al forventning, og senere samme dag kontaktede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at være arbejdsløs i et halvt år, og det er en stor glæde, at jeg i dag får løn. Jeg er glad for mine nye chefer.
Det er ikke en fornøjelse at stå ledig, og det er væsentligt betydningsfuldt at blive tilbudt den rigtige hjælp.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min arbejdsløshedskasse.
At have krav på dagpenge som en del af en a-kasse blev uden tvivl min sikkerhed pengemæssigt. På den måde var jeg forsikret pengemæssigt, og jeg blev ikke på noget tidspunkt nødt til at sælge de ting, der har stor betydning for mig.